vrijdag 28 september 2012

tas voor verjaardag

Ik hang weer van verjaardagen in elkaar. Van de een naar de ander, wel gezellig natuurlijk. Ik probeer vaak iets te maken, wat trouwens lang niet altijd lukt. Dat hoeft ook niet, want er is genoeg leuks te vinden. 
Deze week maakte ik voor een jarige vriendin een tas. Omkeerbaar: fleurig voor de ene dag en beetje stoer voor de andere dag. 


En dan even in een leuk Tilda-pakpapiertje met labeltje:


Arjen maakte op school een hele leuke hanger van rozenbottels. Ik was er gelijk verliefd op en ging zelf ook aan de slag. Heeft me wel een paar pijnlijke vingers bezorgd, maar die heb ik er dan wel weer voor over :)


Heerlijk weekend, geniet ervan!



dinsdag 25 september 2012

een kussentje

De herfst is begonnen en hoe... maar ook wel weer heerlijk om dan juist lekker achter de naaimachine te kruipen. Voor een vriendinnetje maakte ik dit kussentje:


En voor weer anderen deze uiltjesslinger en mobieltasje:




Ook had ik vorige week mijn eerste bloemschikcursus. Het was reuzeleuk en ik maakte eens iets buiten mijn comfortzone, dus ook leerzaam!

Geniet van je week!

donderdag 20 september 2012

inpakken!

Elke maand geven Judith en ik elkaar een klein kadootje, gewoon omdat het zo leuk is! Niks groots, maar elke keer weer een heerlijke verrassing. Soms maken we iets zelf en soms kopen we iets.
Morgen is het weer zover! Het inpakken alleen al is een feestje. (Ik had de agenda van Eline Pellinkhof voor mezelf gekocht en daar staat zoveel inpak-inspiratie in).  Morgen krijgt ze dit:

Deze week al 'hard gewerkt'. De PTT-tas is alweer af. Hij werd wat groter dan de anderen en een beetje mannelijker door de blauwe band (tenminste... dat is de bedoeling).


En omdat de tas klaar was heb ik me even heerlijk uitgeleefd op pitamidetasjes


Vandaag even geen geknutsel, maar even flink aan de schoonmaak. Ik moet alleen nog wel beginnen.... 
Oh, en vanavond bloemschikcursus, ik ben benieuwd!
Fijne dag!

dinsdag 18 september 2012

lekker bezig

Alweer een week voorbij. Gaat het bij jullie ook zo snel? Er zitten gewoon te weinig uren 
in een dag!

Afgelopen week heb ik me voor de verandering :) maar weer eens op de uiltjes gestort. Ik maakte twee muziekuiltjes (met geflockte naam):

En verder een hele bonte verzameling:
Ook maakte ik een tas voor onze jongste, maar die is te lelijk om te laten zien... :(. Zijn tas was stuk, dus ik moest 'even snel' een nieuwe maken. Geen succes dus. Hij heeft hem nu wel even mee, maar die moet zeer binnenkort vervangen worden! 

Doel voor deze week: tas maken en lekker freubelen! Het is er weer voor!
Fijne week!



maandag 10 september 2012

Zwemtas

Een tijdje geleden vroeg een kennisje aan mij of ik een zwemtas wilde maken, maar geen rugtas. Het werd deze:


Voor het eerst tassenband gebruikt. Reuze handig hoor!

Verder mocht ik voor afgelopen zondag weer het bloemstuk maken voor in de kerk. Deze keer een beetje herfstig (terwijl het prachtig zomerweer was...). 
Nu lijkt het hier wel herfst trouwens, maar het wordt geloof ik nog wel beter vandaag :).
Fijne dag!

dinsdag 4 september 2012

Ben d'r weer!

De vakantie zit erop. Heerlijk genoten van elkaar en de omgeving in Luxemburg en Zuid-Frankrijk. En nu weer aan de bak. Nou ja, manlief en kinderen weer aan de bak en ik weer aan de knutsel (en de 1000 en 1 andere dingen die ik doe op een dag).
Afgelopen zondag was kleine Emily van Judith jarig en ik wilde toch wel graag even wat maken. Ze kreeg een pop, dus ik maakte een tas voor alle kleertjes en luiertjes die je als poppenmoeder altijd bij je moet hebben. En ook nog even een klein luieretuitje voor die inieminie luiertjes.

Het stofje van de tas is van een dekbedhoes die ik eens bij de HEMA had gekocht. Ik ben verliefd op al die leuke appeltjes!

Ook had ik gisteren weer even tijd om door de kringloopwinkel te struinen en daar vond ik weer zo iets leuks! Een kinder-postkantoortje. Ik had het vroeger ook thuis! 

Er zaten nog originele kaarten en (post)zegeltjes in!
Maar het allerleukste is toch wel de POST-stempel!
En dat allemaal voor 1,- euro! Zo leuk!